Takläggare i Stockholm

Takläggare i Stockholm

Som takfirma vet vi att det är stort beslut med en takläggning och att det därför är viktigt att man känner sig trygg i sitt val av takläggare. Ofta rör det sig om ett stort och kostsamt arbete. Taket är den del av fastigheten som är mest utsatt för slitage dess funktion är helt avgörande för fastighetens skick. Ett bra tak ska vara funktionellt och hålla tätt samtidigt som det skall se bra ut.

Genom vår långa erfarenhet som takläggare i Stockholm vet vi hur viktigt det är med att både tidsplanen och budgeten stämmer överrens med avtalet. Det är också viktigt använda sig av duktig personal som utför allt arbete professionellt och bemöter kunderna med den respekt de förtjänar. Med en bred kompetens utför våra duktiga takläggare omläggning av plåttak, taktegel, ytpapp, duk, shingel, och skiffer. SO Tak & Plåt återvinner så mycket vi kan och gör vårt bästa för att hålla vår klimatpåverkan minimal och ha en hållbar verksamhet. 


Vi hjälper er gärna med en besiktning av ert tak för att sen ge er en offert på det arbete och material som behövs. Vi har mycket konkurrenskraftigt pris och kvalitén på vårt arbete och takläggningen är i absolut toppklass. Självklart kan du som är privatperson även göra avdrag för rot när du utnyttjar våra tjänster.Vi gör vi allt för att våra kunder skall vara nöjda med både vårt arbete och sitt nya tak.

Skall du anlita en takläggare i Stockholm?

På SO Tak & Plåt har vi efter alla våra år i branschen utfört alla typer av takarbeten, från takläggning och takrenovering till målning och service. Vår takfirma har referenser och kunder runt om i hela Stockholm med omnejd. Vi jobbar dagligen med flera olika sorters tak som takpannor, plåttak och papptak. Våra takläggare utför alla typer av takarbeten på ett effektivt och professionellt sätt.

Det är av största vikt för oss att du som kund känner dig trygg i valet av takläggare. Anlitar du oss så får du löpande information och statusuppdateringar under hela arbetets gång. Du kan när som helst kontakta oss för att ställa eventuella frågor och ta del av hur arbetet fortskrider. Vi vill ha en öppen dialog med dig som fastighetsägare och kund med allt som gäller din takläggning.


Takläggare i Stockholm som du kan lita på

Vi utför alla takläggningar så effektivt och prisvärt som möjligt. Det ligger i vårt egna intresse att du som kund blir så nöjd som det bara är möjligt. Visst stöter vi också på problem och utmaningar ibland men vi löser alltid detta och sätter alltid kundens inresse i första rummet. Du kan vara trygg i vetskapen om att ditt nya tak kommer skydda fastigheten i många år framöver. Som takläggare förser vi Stockholm med tak till bra priser och de bästa garantier som finns.
 

Vi hjälper dig gärna!

SO Tak & Plåt är specialister på takläggning

Som takläggare i Stockholm har vi såklart samlat på oss massor av erfarenheter och kunskap. Vi har genom åren bytat, renoverat och lagt tusentals tak och kan därför ge dig rekommendationer för att hjälpa dig att välja rätt tak till ditt hus eller fastighet. Alla byggnader är inte byggda för att alla typer av tak. En mindre byggnad kanske inte klarar av att bära upp alla takpannor utan skall istället ha ett lättare plåt- eller papptak. Har man en stor villa som skall renoveras så vill man kanske se över vilka sorts takpannor man skall välja, både för syns skull och för att det skall bli så bra som möjligt. Vi hjälper dig med de alternativ som bäst lämpar sig för just ditt hem eller fastighet.


SO Tak & Plåt är en komplett takfirma med egna takläggare och plåtslagare till förfogande och kan därför se till att takläggningen inte stöter på förseningar eller problem med leverantörer eller inhyrda hantverkare. Vi har full kontroll över processen och ser till att både taket och priset stämmer överens med det som sagts.

Vilket tak är bäst för ditt hus?

Skall du ha takpannor i tegel eller betong? Skall du lägga ett nytt papptak eller plåttak? Det är inte alltid lätt att veta vilket material som tak man ska välja. Olika material har olika fördelar, utseende och pris. Ofta kan valet vara helt upp till som kund men det är bra att undersöka noga de olika taktyperna som finns att välja mellan innan du bestämmer dig. Det är ett stort arbete att byta tak och många faktorer spelar in. Är du osäker på vilket material som passar just ditt hus eller byggnad så är det bara att kontakta oss. Vi kan komma ut till dig och svara på frågor och besikta ditt tak för att därefter rekommendera vad vi tycker är bäst. Ibland räcker det att renovera eller måla om ett tak för att det skall bli bra istället för att helt byta ut taket, Ring oss så går vi igenom allt du behöver veta inför din takläggning.

Tips när du skall byta tak

  • Att byta eller lägga ett nytt tak är ett tidskrävande arbete och minsta misstag kan får kostsamma konsekvenser. Är du inte van vid att lägga tak så bör du låta en riktigt takfirma göra arbetet åt dig. 

  • Besikta taket regelbundet. Fukt, mögel, röta och isloleringsproblem är något som alla husägare vill undvika. Våra experter kommer gärna ut för att hjälpa dig bedöma skicket. 

  • I vissa fall kan det vara en god idé att byta till ett annat sorts tak. Låt en SO Tak & Plåt ge dig tips och råd angående vilket material, färg, ytbehandling och kvalitet som du bör använda. 
  • En takläggning eller takomläggning kostar pengar och utan en tydlig budget kan kostnaderna skena iväg. Lägg en tydlig budget så blir det tryggare för dig samtidigt som det blir enklare för oss att anpassa vårt arbete. 

Takläggning med ROT-avdrag

Får man göra ROT-avdrag på takläggning? 
När du ska lägga tak på ditt hus eller fritidshus får du göra ROT-avdrag på upp till 50 000 kr. Eftersom det är ett omfattande arbete att lägga eller byta tak så kan du sänka din kostnad rejält med hjälp av ROT-avdrag. 

Följande regler gäller för ROT-avdrag:

  • När du byter ut befintligt tak eller lägger nytt tak på ditt hus du dra av 30% av kostnaden för arbetet.

  • Avdraget får maximalt vara 50 000 kr per person och år.

  • Avdrag ges oavsett typ av tak som plåttak, papptak, tegelpannor, shingel men endast på arbetskostnaden.

  • Du måste vara ägare till huset själv.  

  • Takläggning på bostadsrätt är en annan sak och gäller inte här.

  • Takläggaren som utför arbetet måste ha F-skatt.

Renovera eller byta tak i Stockholm

So Tak & Plåt är en flexibel och mångsidig takläggare Stockholm som utfört takarbeten åt både företag och privatpersoner under många år. Vi bytar tak och utför takläggning runt i hela stockholmsområdet. Hör av dig till oss så bestämmer vi ett möte och går igenom era önskemål och våra olika tjänster. Oavsett om ni skall byta tak, renovera eller lägga nytt tak så hjälper vi er. Vi kan även hjälpa er att välja rätt sorts tak och berätta vad som bör göras i just ditt fall. Vi ger alltid våra kunder ett riktigt bra pris. Att lägga nytt eller byta tak är en bra investering som kraftigt höjer värdet på fastigheten.

Kontakta Oss

Läs mer om vår takfirma