Takläggare i Stockholm

Takläggare i Stockholm

Behöver du en takläggare i Stockholm som är proffs på att byta tak så har du hittat rätt. Den del av huset som är mest utsatt för slitage är taket och dess funktion är helt avgörande för fastighetens skick och välmående. Ett bra tak ska vara funktionellt och hålla tätt samtidigt som det skall se bra ut. Våra erfarna takläggare utför takläggning på alla sorters byggnader och fastigheter. 

Experter på att lägga nytt eller byta tak

Oavsett om du behöver du byta tak, lägga ett nytt tak eller renovera ditt gamla så fixar vi det till dig. Med en bred kompetens och erfarenhet från mängder av takarbeten utför våra duktiga takläggare omläggning av plåttak, taktegel, ytpapp, duk, shingel, och skiffer. Vi som erfarna takläggare i Stockholm återvinner så mycket vi kan och vi gör vårt bästa för att hålla vår klimatpåverkan minimal och ha en hållbar verksamhet. Vi hjälper dig gärna att besikta och inspektera ditt tak och ger dig sen en offert på hela jobbet. Vi har mycket konkurrenskraftigt pris och kvalitén på vårt arbete och takläggning är i absolut toppklass.

Tips från din takläggare:

 1.  Anlita hjälp av professionella takläggare när du skall byta tak.
  Att lägga ett nytt tak är ett tidskrävande arbete och minsta misstag kan får kostsamma konsekvenser i framtiden.
  Är du inte en van vid att lägga tak så bör du låta oss göra det till dig.

 2. Kontakta takläggare i tid.
  Det är inte alltid säkert att ett tak behöver bytas ut helt och hållet, men man bör inventera skicket regelbundet för att byta ut det i tid innan det börjat läcka. Fukt, mögel, röta och isloleringsproblem är något som alla husägare vill undvika. Våra experter kommer gärna ut för att hjälpa dig bedöma skicket. 

 3. Välj taktyp och material med omsorg.
  Ett nytt tak är en viktig investering som både syns och märks på många olika sätt. De allra flesta väljer att fortsätta med det material som redan ligger, men i vissa fall kan det vara en god idé att byta till ett annat sorts tak. Vi som erfarna takläggare i Stockholm kommer att ge dig tips och råd angående vilket material, färg, ytbehandling och kvalitet som du bör använda. Dett så att du får ett prisvärt och attraktivt tak som håller många år framöver.

 4. Lägg en budget.
  Ett nytt tak kostar pengar och utan en tydlig budget kan kostnaderna skena iväg. Lägg en tydlig budget så blir det tryggare för dig samtidigt som det blir enklare för oss att anpassa vårt arbete. Beskriv dina önskemål och bjud hem oss för en takbesiktning så delar vi med oss av ett prisförslag. 

Takläggning med ROT-avdrag

Får man göra ROT-avdrag på takläggning? 
När du ska lägga tak på ditt hus eller fritidshus får du göra ROT-avdrag på upp till 50 000 kr. Eftersom det är ett omfattande arbete att lägga eller byta tak så kan du sänka din kostnad rejält med hjälp av ROT-avdrag. 

Följande regler gäller för ROT-avdrag:

 • När du byter ut befintligt tak eller lägger nytt tak på ditt hus du dra av 30% av kostnaden för arbetet.
 • Avdraget får maximalt vara 50 000 kr per person och år.
 • Avdrag ges oavsett typ av tak som plåttak, papptak, tegelpannor, shingel men endast på arbetskostnaden.
 • Du måste vara ägare till huset själv.  
 • Takomläggning på bostadsrätt är en annan sak och gäller inte här.
 • Takläggaren som utför arbetet måste ha F-skatt.

Kontakta en takläggare i Stockholm

Kontakta SO Tak & Plåt om du behöver hjälp av en takläggare i Stockholm. Vi hjälper dig med takläggningen snabbt och effektivt. Vi kan även hjälpa dig att välja rätt sorts tak och berätta vad som bör göras i just ditt fall. Vi ger dig ett konkurrenskraftigt prisförslag. Tänk på att lägga nytt tak på huset är en bra investering som kraftigt höjer värdet vid en försäljning.

Läs mer om takläggning och se utförda jobb här

Kontakta oss här!